PSG više nema ograničenja

Mogu trošiti koliko žele

PSG više nema ograničenja

E. Škorić
Teme:

PSG nema ograničenje i može da troši koliko god želi.

UEFA je ukinula PSG-u ograničenje za transfere. Pretežno su Parižani bili kažnjeni zbog kršenja pravila financijskog fair-playa i mogli su da potroše do 60 miliona eura prošlog ljeta.

Ovog ljeta francuski klub može da troši koliko god želi, a PSG pokušava da kupi zvijezde kao što su Paul Pogba i Angel di Maria.

Sigurno da ova UEFA-ina odluka neće biti najbolje prihvaćena od ostalih klubova, onih koji sebi ne mogu da priušte velike investicije.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Inače, PSG je posljednjih godina uložio puno novca u dovođenje igrača. Za Edinsona Cavanija je izdvojeno 64.5 miliona eura, za Davida Luiza 62.6, Javier Pastore je plaćen 42, Thiago Silva također 42 miliona eura, Lucas Moura 34.5, Marquinhos 31.4, Ezequiel Lavezzi 21, Zlatan Ibrahimović 21 milion eura…

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.