PSG želi Barceloni "ukrasti" Abidala
Eric Abidal (lijevo) i Seydou Keita

Francuzu narednog ljeta ističe ugovor

PSG želi Barceloni "ukrasti" Abidala

Edmir Škorić

Veliki interes za iskusnog Barceloninog braniča Erica Abidala završnih dana ljetnog prijelaznog roka pokazao je francuski PSG.

Prema pisanju Sporta, Abidal bi krajem tekuće sezone, na ljeto naredne godine, mogao krenuti u Pariz. Upravo tada će 31-godišnjem Francuzu isteći ugovor s Kataloncima, kojeg on rado želi produžiti.

I dok Abidal cilja na dvogodišnje produženje ugovora,  Španci mu nude tek jednogodišnji, uz opciju dodatnog produženja ukoliko ovaj na pravi način odradio svoje zadatke.

Na Parku Prinčeva pažljivo promatraju situaciju, te su spremni ponuditi Abidalu ugovor do ljeta 2015. godine. Abidal je na Nou Camp stigao u junu 2007. godine iz Lyona i odtad je odigrao 100 zvaničnih utakmica za aktuelne prvake Španije i Evrope.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije