PSG želi šampionsku titulu

Le Championat

PSG želi šampionsku titulu

Teme:

Pariz je jedan od najvećih i najljepših glavnih gradova na svijetu koji vrlo rijetko ima prvaka u bilo kojem sportu, a posebno u nogometu. Uprava PSG-a ovog ljeta tu tradiciju namjerava promijeniti.

Trener kluba sa Parka Prinčeva, Antoine Kombouare, načinio je podužu listu potencijalnih pojačanja koja bi ovog ljeta trebala obući dres kluba iz grada svjetlosti. Uprava kluba je treneru osigurala oko 30 miliona eura za pojačanja, a jedan dio novca bi se trebao skupiti i prodajom Jeroma Rothena, Mateje Kežmana, Sylvaina Armanda i Ludovica Giulyja.

Prvi zadatak Kombouarea biće osnažiti sredinu terena koja je ove sezone bila najslabiji dio tima. Prvi na listi želja PSG-a je reprezentativac iz redova Bordeauxa Alou Diarra, čija cijena iznosi 8 miliona eura. Ukoliko se Alou odluči za Marseille, koji ga takođe želi, onda bi se u Parizu okrenuli prema drugom Diarri, Realovom Mahamadou, koji će vjerovatno postati višak u Madridu.

Velike šanse da postane novi igrač PSG-a ima Mathieu Bodmer iz Lyona. PSG je spreman odmah platiti 4 miliona eura, ali Lyon traži 6, na kraju će se vjerovatno naći na pola puta. Prvi kandidat da zamijeni Rothena je Sylvain Marveaux, a za njegove usluge je zainteresovan i Chelsea. Pored njega na listi želja su i Nene iz Monaca, te Ludovic Obraniak iz Lillea.

Lijevi bek Valenciennesa Siaka Tiene bi za 2 miliona eura trebao stići na Park Prinčeva i zamijeniti Armanda, koji će vjerovatno u Englesku, a na listi želja je i Milan Biševac. Iako je bivši štoper Crvene zvezde uglavnom bio rezerva u Valenciennesu ove sezone, na Parku Prinčeva o njemu imaju visoko mišljenje. Nema sumnje biće ovo veoma zanimljivo ljeto u Parizu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.