PSG želi Vicentea kao zamjenu za Rothena

PSG želi Vicentea kao zamjenu za Rothena

E. Škorić

Paris Saint Germain priprema ponudu za Valencijinog vezistu Vicentea, a na Parku prinčeva vjeruju da je transfer izvodljiv, obzirom da se Šišmiši nalaze u financijskim problemima. Vicente bi bio zamjena za Rothena koji je na izlaznim vratima.

Francuski PSG će, čini se, ostati bez Jerome Rothena koji se nalazi pred odlaskom iz kluba, pa na Parku prinčeva intezivno tragaju za njegovim nasljednikom. Po pisanju L'Equipea to bi mogao biti igrač španske Valencije, Vicente.

U Parizu vjeruju kako je ovaj transfer dosta izvodljiv, budući da se klub sa Mestalle nalazi u financijskim problemima, pa bi prodajom igrača, bar donekle, popravila tu situaciju.

"Postoji opcija za zamjenu Rothena. To je samo pitanje novca i prilike. Neki od naših ciljeva ranije su se preselili u drugove klubove ili su produžili ugovore", izjavio je PSG-ov trener Antoine Kambouare.

Osim toga, na ruku Francuzima ide i činjenica da Vicente u zadnje vrijeme sve manje starta na Mestalli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.