PSV doveo 16-godišnjeg Austrijanca

PSV doveo 16-godišnjeg Austrijanca

Edmir Škorić

Holandski PSV potpisao je danas austrijskog 'wonderkida' Marcela Ritzmaiera, koji je stigao iz Austria Kärntena.

Pred njim je velika budućnost, obzirom da još nije napunio niti šesnaest godina. Primijetili su to čelnici holandskog PSV-a koji su Marcela Ritzmaiera doveli iz Austria Kärntena. Nije poznato koliko su Holanđani izdvojili sa ovog mladog napadača.

U novembru prošle godine Ritzmaier je bio na probi u Eindhovenu te je impresionirao čelnike kluba koji su danas uspješno završili pregovore i mladi Ritzmaier je potpisao na dvije godine.

Ovaj 16-godišnjak debitovao je za momčad iz Karntena početkom ove sezone, a svoju karijeru u PSV-u počet će najprije igranjem u rezervnom timu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti