PSV i Alkmaar uvjerljivi, Ajaxu tek bod

PSV i Alkmaar uvjerljivi, Ajaxu tek bod

Edmir Škorić

U nedjelju su odigane preostale četiri utakmice trećeg kola holandske Eredivizije. Do uvjerljivih pobjeda stigli su AZ Alkmaar i PSV.

Alkmaar je na svom terenu deklasirao NEC s 4:0. Dva gola postigao je Altidore, po jedan Moisander i Elm. Treba istaći da su gosti od 63. minute, kada su imali tek gol zaostatka, igrali s desetoricom. Isključen je Cmovs.

PSV je gostovao Den Haagu i, očekivano, lako stigao do pobjede. Mertens ih je doveo u vodstvo u 21. minuti, na 2:0 povisio je Wijnaldum tri minute kasnije, da bi Toivonen do odlaska na odmor postavio konačnih 3:0.

Po bod s gostovanja donijeli su Feyenoord i Ajax. Roterdamski sastav remizirao je 1:1 s Heraclesom, a amsterdamski 2:2 sa Venlom.

Holandska Eredivizija, 3. kolo:

Heracles - Feyenoord 1:1 (Piet 63/ Fernandez 78)
Alkmaar - Nijmegen 4:0 (Altidore 54, 73, Elm 65 - penal, Moisander 85/ Cmovs 63 - ck.)
Venlo - Ajax 2:2 (Musa 47, 60/ Janssen 68, Sigthorsson 70)
Den Haag - PSV 0:3 (Mertens 21, Wijnaldum 24, Toivonen 39)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.