PSV i Feyenoord do lakih pobjeda

Eredivizija, 21. kolo

PSV i Feyenoord do lakih pobjeda

E. Škorić

PSV je ubjedljivom pobjedom nad De Graafschapom ponovo izbio na čelu holandske Eredivisie.

PSV je u Eindhovenu s 4:1 savladao De Graafschap. Goste je načeo  Dires Mertens iz penala u osmoj minuti, zatim je Ola Toivonen u 26. povisio na 2:0, Tim Matavž tri minute kasnije na 3:0, a sve je bilo gotovo pogotkom Jermaina Lensa u finišu prvog dijela.

De Graafschap je tek uspio ublažiti poraz preko Gila Vermoutha u 52. minuti.

Feyenoord je u Roterdamu s 3:1 bio bolji od Vitessea. Šveđanin John Guidetti bio je junak domaćih s tri gola, dok je Nicky Hofs iz penala u 41. minuti jedini ušao u listu strijelaca kod gostiju.

Bodovno je Feyenoord izjednačen na diobi trećeg mjesta s Heerenvenom, kojem je minimalnu pobjedu na gostovanju kod Waalwijka donio Rajiv van la Parra u 40. minuti. U okršaju Utrechta i Den Haaga nije bilo pobjednika (1:1).

Eredivizija, 21. kolo:

Utrecht - Den Haag 1:1 (Demouge 30/ Immers 43)
PSV - De Graaafschap 4:1 (Mertens 8 - penal, Toivonen 26, Matavž 29, Lens 43/ Vermouth 52)
Waalwijk - Heerenveen 0:1 (Van La Parra 40)
Feyenoord - Vitesse 3:1 (Guidetti 12, 31 - penal, 83/ Hofs 41 - penal)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.