PSV ispustio pobjedu u posljednjim trenucima

PSV ispustio pobjedu u posljednjim trenucima

PSV Eindhoven je u posljednjim trenucima utakmice u Nijmegenu ostao bez pobjede kod NEC-a i tako zakomplikovao situaciju u vrhu tabele Eredivisie. PSV sada ima samo bod prednosti u odnosu na Twente.

Leroy George je u 41. minuti doveo NEC u vodstvo, ali je Mađar Balasz Dszudszak tri minute kasnije poravnao rezultat. Jeremain Lens je u 64. minuti donio potpuni preokret gostima iz Eindhovena, ali je Ramon Zomer u sudijskom vremenu utakmice spasio bod domaćem timu.

Branitelj naslova Twente je upisao novu pobjedu i ostao u utrci za odbranu titule. Venlo je golom Ferryja de Regta od 3. minute imao vodstvo, ali je Twente preko Wouta Brame u 30. i Ole Johna u 83. minuti stigao do preokreta.

Gostujuću pobjedu za opstanak u borbi za naslov slavio je i Ajax, ali je i najslavnija holndska momčad morala pružiti velike napore da dođe do bodova. Willem II je preko Rangela Janga u 19. minuti stigao do vodstva, a Ajax je u drugom dijelu utakmice postigao tri pogotka za pobjedu.

Siem De Jong je već u drugoj minuti nastavka poravnao na 1:1, a preostala dva pogotka su pala u posljednjih deset minuta utakmice. Prvo je Jan Verthongen u 80. donio Ajaxu prednost, da bi mladi Danac Christian Eriksen u 88. minuti potvrdio pobjedu tima iz Amsterdama.

Feyenoord je dvije minute prije kraja utakmice postigao pobjedonosni pogodak protiv NAC Brede. Luc Castaignos je u 29. minuti načeo goste, Julian Jenner je u 59. poravnao rezultat, da bi dvije minute prije kraja Stefan de Vrij pogodio za tri boda Feyenoorda. Domaću je pobjedu golom Rydella Peopona slavio De Graafschap protiv Den Haaga.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.