PSV nastavio sa pobjedama

PSV nastavio sa pobjedama

Nogometaši PSV-a su upisali novu pobjedu u holandskoj Eredivisie, kao i Ajax, s tim da je amsterdamska momčad do pobjede došla znatno teže. Kopljanici su ovom pobjedom zadržali prilključak na tabeli za PSV-om.

PSV je na svom terenu sa sigurnih 4:1 bio bolji od NAC Brede. Posao je domaćinu bio olakšan već u 15. minuti kada je Nemanja Gudelj zaradio crveni karton i ostavio svoje igrače na cjedilu. Deset minuta kasnije Balaszs Dudszsak je donio prednost timu iz Eindhovena.

U 64. minuti Breda se golom Lurlinga vraća u utakmicu, a samo dvije minute kasnije Jeremain Lens donosi novo vodstvo PSV-u. Ola Toivonen je u 72. minuti povisio na 3:1, a konačnih 4:1 postavio je Francisco Rodriguez u 82. minuti utakmice.

Ajax je s dosta muke slavio protiv Venla. Gol odluke postigao je Mounir El Hamdaoui u 11. minuti utakmice. Vitesse je golovima Vilfrieda i Matića savladao De Graafschap sa 2:0, dok su bodove podijelili Twente i NEC odigravši 1:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.