PSV poražen u Bredi

PSV poražen u Bredi

Edmir Škorić

Nogometaši NAC Brede iznenadili su PSV na Rat Verlegh stadionu te na kraju slavili s 3:1.

Iako su bodovi PSV-u neophodni u borbi za titulu zajedno s AZ-om, Twenteom i Heerenveenom, u Bredi su ostali bez ijednog.

No, gosti iz Eindhovena rano su poveli preko Georginija Wijnalduma. Breda brzo dolazi do preokreta. Santi Kolk je u 12. minuti izjednačio na 1:1, a četiri minute kasnije je Anthony Lurling pogodio za prvo vodstvo domaćina.

Asistent kod vodećeg gola PSV-a, Bugarin Stanislav Manolev, zadao je svom klubu dosta problema kada je u 42. minuti zbog drugog žutog kartona morao napustiti teren.

S igračem više Breda u nastavku postiže i treći gol te rješava sve dileme oko pobjednika. Kolk je u 54. minuti svojim drugim golom postavio konačnih 3:1.

PSV ostaje na 48 bodova i trećoj poziciji, drugoplasirani Twente ima čak dvije utakmice manje, a vodeći Ajax uz bod više i utakmicu manje.

Eredivizija, 25. kolo:

Breda - PSV 3:1 (Kolk 12, 54, Lurling 16/ Wijnaldum 5)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.