PSV prokockao tri boda, Feyenoord bez poraza

Eredivizija

PSV prokockao tri boda, Feyenoord bez poraza

Midhat Šljivak

U nedjeljnim utakmicama holandskog fudbalskog prvenstva Eredivisie, najubjedljiviju pobjedu ostvarila je ekipa Heerenveena koja je na domaćem terenu savladala Groningen sa 3:0.


Ipak, na prvi gol čekalo se do sudijske nadoknade prvog poluvremena. Na asistenciju Gouweleeuwa, mrežu gostiju pogađa Dost. U nastavku susreta još dva gola u mreži gostiju. Prvo je u 62. minuti Assaidi pogodio za 2:0, da bi konačnih 3:0 postavio srpski internacionalac Filip Đuričić pet minuta prije kraja.

PSV iz Eindhovena je prokockao veliku prednost od 2:0 na gostovanju kod Venloa. Golovima Toivonena iz 11. minute i Martensa iz 34. minute, PSV je vodio nakon prvog poluvremena, no u nastavku domaći za samo četiti minute postižu tri gola i u potpunosti preokreću susret.

Ipak, bod PSV-u donosi Wilfred Bouma u 76. minuti, za konačnih Venlo-PSV 3:3.

Feyenoord je uz ekipu Ajaxa jedina ekipa koja nakon pet kola nema poraza. Danas su gostovali kod ekipe Brede, te su savladali svog domaćina sa 3:1.
Domaći su poveli nakon sedam minuta igre, da bi Feyenoord izjednačio u 37. minuti golom Bakkala. U drugom poluvremenu još dva gola za goste. El Ahmadi je u 60. minuti donio prednost Feyenoordu od 2:1, da bi konačan rezultat postavio Guidetti sa penala u 87. minuti.

Utrecht je na gsotovanju kod fenjeraša Excelsiora osvojio puni plijen iako su domaći nakon pet minuta imali vodstvo od 1:0. Već do kraja poluvremena Utrecht okreće rezultat i na poluvrijeme odlazi sa vodstvom od 2:1.

Excelsior je u 50. minuti ostao sa igračem manje, a gosti vodstvo na 3:1 povećavaju sedam minuta kasnije kada gostujući napadač Asare postiže svoj drugi gol na utakmici. Excelsior i sa igračem manje u 70. minuti stiže do drugog gola na utakmici, no do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, pa je Utrecht upisao drugo pobjedu u sezoni.

Rezultati današnjih utakmica:

Heerenveen - Groningen 3:0
Venlo - PSV 3:3
Breda - Feyenoord 1:3
Excelsior - Utrecht 2:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.