PSV spretno i sretno do tri boda
PSV je ostao i dalje na prvom mjestu

Twente drži priključak

PSV spretno i sretno do tri boda

M. Maksimović

Vodeći PSV je zadržao tri boda prednosti u odnosu na Twente s obzirom da su oba sastava u subotu osvojila po tri boda. Twente je na svom terenu savladao Bredu 2:0, dok je PSV u gostima teže od očekivanog slomio otpor Excelsiora, bilo je 2:3.

Twente je protiv Brede poveo u 61.minuti. Buysse se izborio za jednu loptu, uspio je centirati, golman gostiju ten Rouwelaar je boksovao loptu koja dolazi do Luuka de Jonga koji pogađa praznu mrežu domaćih.Konačnih 2:0 postavio je Belgijanac Chadli u 90.minuti, nakon što je predhodno veliki dio posla obavio Ola John.

Ekipa Den Haaga je najugodnije iznenađenje prevenstva.Njihovu snage ove godine je na svoj koži osjetio i Nijmegen. Sve je krenulo od Immersa koji koristio sjajno dodavanje Radosavljevića, ali radost domaćih navijača traje svega dvije minute, Vleminckx sve vraća na početak.U 28.minuti je dosuđen penal za domaće, gosti su protestovali, a Bulykin je realizovao najstrožu kaznu. U drugom dijelu još tri gola domaći. U tri minute su po jedan gol postigli Verhoek i Toornstra, dok je golijadu zaključio Brouwer u 90.minuti.

PSV je bukvalno u posljednjim trenucima osvojio tri boda.Excelsior je vodio 1:0 (Fernandez), pa je PSV golovima Lensa i Hutchinsona u dvije preokrenuo rezultat koji se na semaforu zadržao do posljednjih minuta.Tada prvo domaći preko de Graafa iz penala stižu do 2:2, a onda Dzsudzsak na drugoj strani postiže pobjedonosni gol također iz penala.

Tri vrijedna boda u borbi za opstanak osvojio je sastav Vitessea koji je savladao direktnog konkurenta Venlo 2:0 golovima van Ginkela i autogolom de Regta u 90.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.