Puel čestitao Bayernu

Bavarci protutnjali Gerlandom

Puel čestitao Bayernu

Trener Lyona Claude Puel čestitao je minhenskom Bayernu nakon revanša polufinala Lige prvaka u kojoj je bavarski div pokorio Gerland sa 3:0 i sa ukupnim rezultatom 4:0 ušao u finale.

"Morate čestitati ovoj momčadi koja je bila bolja od nas u nekoliko segmenata. Njihov fizički dojam bio je impresivan i ritam im nije pao ni u jednom trenutku. Mi smo morali odigrati savršenu utakmicu da bismo pobijedili, a to nije bio slučaj", rekao je Puel, čiji je sastav od 59. minute igrao s deset igrača nakon isključenja Crisa.

"Pokušali smo stvoriti pritisak na njihovu odbranu i stajati visoko na terenu, ali previše smo žurili kada smo imali loptu u posjedu, a izostao je i dobar završni pas. Konačan rezultat je sramota, težak je to poraz za koji je uveliko zaslužno Crisovo isključenje", dodao je francuski stručnjak na klupi Lavova, koji su propustili postati prvi francuski klub nakon Monaca 2004. godine koji je stigao do finale najelitnijeg klupskog fudbalskog takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.