Puel: Nije Ronaldo jedina opasnost...

Uoči meča Lyon - Real Madrid

Puel: Nije Ronaldo jedina opasnost...

Edmir Škorić

Lyon neće biti opsjednut Cristiano Ronaldom u sutrašnjoj utakmici Lige prvaka protiv Real Madrida, budući da Kraljevi imaju mnogo drugih 'oružja u svom arsenalu'. Takvog je mišlenja trener Lavova Claude Puel.

"Ne moramo se fokusirati samo na Ronalda, kada ima dosta ostalih igrača koji mogu napraviti veliku razliku", kazao je Puel za španski list Marcu, te nastavio.

"Benzema, Kaka i Higuain su igrači sa puno potencijala, tako da ne možemo birati igrače koje ćemo čuvati".

S posebnim emocijama ovaj meč na Gerlandu igrat će Karem Benzema, bivši igrač Lyona, kojeg je Manuel Pellegrini uvrstio u sastav za sutrašnji ogled.

"Za njega je bilo važno napustiti Lyon i nastaviti sa razvijanjem. Stigao je u jedan od najvećih klubova s puno indvidualnih talenata i on se mora boriti za mjesto u svojoj momčadi, što je jako dobro za njega", dodaje Puel.

Lyon se mučio ove sezone, ispali su iz oba nacionalna Kupa, a prošlu godinu su završili na šestom mjestu u Le Championnatu. Sada su se konačno vratili u vrh, nakon minimalne pobjede nad Lensom (1:0).

"Ne igramo sjajan nogomet, ali smo se dosta popravili. Trebamo biti konkurentniji, prije svega protiv Madrida. To je jako važna utakmica za nas. Nećemo odustati protiv Reala, iako igraju puno bolje."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.