Puel: Pjanić je veliki igrač

Trener Lyona hvali reprezentativca BiH

Puel: Pjanić je veliki igrač

Trener Lyona Claude Puel prvi je put oduševljeno progovorio o svome mladom vezisti, reprezentativcu BiH Miralemu Pjaniću.

Pjanić je u dvoboju drugog kola Lige prvaka protiv Debrecena u Mađarskoj zabio gol te dodao dvije asistencije u 4:0 pobjedi Francuza.

"Pjanić ima čudesnu viziju igre i tehniku koja je prati. S obzirom na to da ima tek 19 godina, ima i pravi pristup. Vrlo pažljivo sluša i uči. Pokazuje želju, ambiciju, obiluje pozitivnim karakterom i osobnošću. Ima mentalitet neophodan za napredak. Zna kako biti strpljiv ali opet igrati da bi se pobijedilo. Nije sramežljiv. Jednostavno, ima sve kvalifikacije postati vrhunskim igračem", izjavio je Puel nastavivši:

"Po meni, njegova je odluka o dolasku u Lyon sa 17 godina bila ispravna. Nije više bio za klub koji je prerastao. Morao je postaviti više ciljeve, uključiti se u prave okolnosti. Mora ojačati, nabaciti nešto mišića. Osim toga, Pjanić već sada ima sve kvalitete potrebne da bi postao veliki igrač", zaključio je Puel.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.