Puel: Pjanić još puno mora učiti

Puel: Pjanić još puno mora učiti

Nakon što je zamijenjen u 39. minuti susreta sa Lorientom u srijedu, reprezentativcu BiH Miralemu Pjaniću u dobroj je mjeri poljuljan moral.

Trener Lyona Claude Puel želio je promijeniti igru svoje ekipe na sredini terena u meču sa Lorientom, te je iz igre prije kraja prvog poluvremena iz igre izveo Miralema Pjanića, što mu se do sada u Lyonu nikada nije desilo.

"Nisam ga izveo jer je mlad i neiskusan. Kao i njegovi saigrači na sredini terena u tom susretu, jednostavno nije igrao dobro. Od svojih sam igrača tražio da više ulaze u fizičke duele, te da drže loptu u svom posjedu i pomažu odbrani".

"Mire, međutim, taj zadatak nije ispunio jer je imao loš dan. Međutim, ja sam svjestan njegovog ogromnog kvaliteta. Odigrao je prvi dio sezone zaista superiorno, ali se još uvijek mora rzavijati kao fudbaler. Normalno je za njegove godine da ima oscilacija u igri i ja to potpuno razumijem", rekao je Puel.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.