Pukkia dočekalo 2.000 navijača

Sjajni dani za Finca

Pukkia dočekalo 2.000 navijača

Teemu Pukki je prije samo 10 dana do očaja dovodio navijače Schalkea, a sad je nakon potpisa za taj klub sve drugačije.

Finac se nakon reprezentativnih obaveza pojavio na prvom treningu Plavaca i dočekalo ga je 2.000 navijača koji su ga gromoglasno pozdravili poželevši mu sreći. Mladi 21-godišnji napadač  je eksplodirao ove sezone u dresu HJK pa je u Ligi Prvaka i Evropskoj ligi postigao 5 golova na 6 utakmica dok je u domaćem šampionatu bio precizan 9 puta na 16 susreta.

Već je odigrao i 5 mečeva za A selekciju Finske, ali ipak je njegov momenat karijere bio protiv Schalkea. Podsjetimo da je u prvom meču postigao oba gola za 2:0, a onda i vodeći na Veltins Areni. Kasnije je Schalke ipak slavio sa 6:1 predvođen Huntelaarom koji će ma sad igrom sudbine biti suigrač, ali i konkurent za mjesto u timu. Kako se samo život fudbalera brzo okrene.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.