Pukla petarda u Valenciji, Jorgandžije razbile Levante

La Liga, 13. kolo

Pukla petarda u Valenciji, Jorgandžije razbile Levante

Levante je na Gradskom stadionu u Valenciji ugostio ekipu Atletico Madrida, a gosti su na kraju stigli do zaista ubjedljive pobjede rezultatom 5:0.

Madriđani su do vodstva stigli već u 5. minuti susreta i to preko Robera koji je smjestio loptu u vlastitu mrežu nakon ubacivanja Kevina Gameira u kazeneni prostor domaćih.
Do vodstva od 2:0 Jorgandžije stižu u 29. minuti. Correa zaobilazi golamana Levante i šutira, ali njegov pokušaj zaustavlja jedan od defanzivaca domaćih. Ipak, Gameiro se našao na pravom mjestu i postigao drugi gol za svoju ekipu.
Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a Atletico u nastavku postiže još tri gola.
Prvo u 59. minuti Girezmann sjajno pronalazi Gameira koji pogađa za 3:0, da bi se šest minuta kasnije i sam Griezmann upisao u strijelce.
Konačnih 5:0, svojim drugim golom na utakmici postavio je danas odlični Girezmann u 68. minuti, nakon što se našao na pravom mjestu poslije šuta Gameira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi