Pulis: Begović je najbolji golman Premiershipa

Menadžer Stokea o Begoviću

Pulis: Begović je najbolji golman Premiershipa

Midhat Šljivak

Menadžer Stoke Cityja Tony Pulis smatra kako je bosanskohercegovački golman Asmir Begović najbolji golman engleske Premier lige, te da se on trebao naći u timu sezone.

Ispred Begovića u tim sezone je izabran golman Manchester Uniteda David De Gea, ali Pulis smatra da je Begović zaslužio da se nađe u timu sezone jer je trenutno najbolji golman Premiershipa.

"Mislim da je on kroz cijelu sezonu najbolji golman u Premier ligi. On je veća klasa u našem timu i zaslužio je da se nađe u timu sezone. Mislim da je iskustvo igranja utakmica najveći faktor njegovih sjajnih nastupa. Asmir je predvodio tim ove sezone i izrastao je u vrhunskog golmana", rekao je Pulis.

Begović je ove sezone odigrao sve mečeve za Stoke u Premiershipu, a u čak 12 utakmica je sačuvao svoju mrežu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.