"Puls mi je na toj utakmici bio 300, sve je moglo završiti puno gore..."
Barnett će morati završiti karijeru ranije nego što je mislio, ali klub će mu iplaćivati platu do kraja aktuelnog ugovora.

Leon Barnett mora završiti karijeru

"Puls mi je na toj utakmici bio 300, sve je moglo završiti puno gore..."

Fudbaler Northampton Towna Leon Barnett primoran je završiti karijeru u 32. godini.

On je imao velikih problema tokom utakmice protiv Buryja 2. oktobra kada je nekim čudom ostao na nogama.

"Ustanovljeno je putem tehnologije da sam imao približno 300 otkucaja srca u minuti, što je nevjerovatno", započeo je Barnett u razgovoru za BBC pa dodao:

"Doktori su mi rekli da bi se ljudi koji se bave običnim poslom u tom trenutku odmah kolabirali. Ostao sam u šoku kada sam to čuo, jasno mi je da je sve moglo proći puno gore. Spasilo me to što sam fit zbog igranja fudbala".

Inačem, njegov klub mu je obećao da će ugovor biti ispoštovan do kraja, iako Barnett ne može odigrati više nijednu utakmicu.

"Zahvalan sam im, ali moram razmišljati da nakon svega nisam ni razmišljao o tome", poručio je on.

Inače, riječ je o fudbaleru koji je tokom karijere igrao na realciji Premiership - Championship, a između ostalog je nosio dresove West Bromwich Albiona, Norwich Cityja, Cardiff Cityja, Wigana i Northamptona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi