Pumas novi šampion
Dante Lopez je opet bio strijelac

Meksiko Clausura

Pumas novi šampion

Završeno je prvenstvo Meksika, u kojem je na opšte iznenađenje svih titulu slavio UNAM Pumas savladavši u velikom finalu velikog favorita Pachucu ukupnim rezultatom 3:2.

UNAM Pumas je osvojio svoju šestu titulu u historiji kluba. Iako su u jednom dijelu prvenstva bili na rubu ispadanja, serijom sjajnih igara uspjeli su ući u doigravanje i napraviti čudo osvojivši titulu. Pritom u velikom finalu savladavši veliku Pachucu.

Pumas je pred meč u Pachuci imao prednost od 1:0 iz prvog susreta,i Pachuca se nadala da je to ipak dostižan rezultat. U 32. minuti argentinski internacionalac Christian Gimenez iz penala donosi prednost Pachuci, i tim se rezultatom odlazi na odmor. U drugom dijelu gosti iz kontre dolaze do poravnanja u 62. minuti preko Dante Lopeza, da bi u 78. minuti Sergio Bernal donio novu prednost Pachuci. Međutim kako u Meksiku nema gol u gostima, odlazi se u produžetke, u kojima su više sreće imali igrači Pumasa i golom Pabla Barrere u 107. minuti dolaze do konačnih 2:2 i do svoje šeste klupske titule. 

Rezultat:

Pachuca – UNAM Pumas 2:2 (0:1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.