"Puna podrška Komitetu za normalizaciju"

Oglasili se "Bordo prijatelji"

"Puna podrška Komitetu za normalizaciju"

A. Beganović

Na adresu našeg portala stiglo je saopštenje Udruženja građana "Bordo prijatelji 1946" koje vam prenosimo u cijelosti.

"Predstavnici Udruženja „Bordo prijatelji 1946“ daju punu podršku naporima Komiteta za normalizaciju N/FS BiH sa g. Ivicom Osimom na čelu, sa iskrenom željom da uspiju u svojim aktivnostima kada je u pitanju usklađivanje statuta i organizacije N/FS BiH sa standardima UEFA-e i FIFA-e.

Iako smatramo da je u Komitetu trebalo naći mjesta i za predstavnika najvećeg bh. kluba – FK Sarajevo – mišljenja smo da se sada domaća sportska, a posebno fudbalska javnost, dijeli isključivo na one koji žele dobro i oni koji žele zlo domaćem fudbalu.

U vrijeme kada fudbalski klubovi iz Premijer Lige BiH jedini ozbiljan izvor prihoda mogu pronaći u plasmanu u neko od evropskih takmičenja, niko nema pravo da im tu mogućnost uskrati.

Također smatramo da fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine predvođena selektorom Safetom Sušićem ne smije snositi posljedice zbog nesposobnosti domaćih, politički motivisanih „nazovi“ sportskih radnika, te da će s uspjehom nastaviti svoj put u kvalifikacijama za Euro 2012.

Sankcije za neusvajanje statuta kojeg su predložili UEFA i FIFA trebaju snositi isključivo oni pojedinci koji su se protivili traženim promjenama Statuta.

Nadamo se da će istinski ljubitelji fudbala u našoj zemlji shvatiti da je sport jedna od pozitivnih stvari koje mogu doprinijeti razvoju cjelokupnog društva", navodi se u saopštenju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.