Purić: Imperativ Veleža je naša šansa

Zeničani gostuju u Mostaru

Purić: Imperativ Veleža je naša šansa

A. Beganović

Trinaesto kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine donosi nam i okršaj starih rivala Veleža i Čelika. Rođeni se nalaze u ogromnim problemima i pobjeda u duelu sa Čelikom mnogo bi im značila, no i Zeničani su uvjereni u pozitivan rezultat.

"Velež se nalazi u velikoj krizi i sutrašnja utakmica Mostarcima je možda i jedna od najvažnijih u sezoni. S druge strane, i nama su bodovi potrebni, kako zbog pomaka na tabeli, tako i radi atmosfere pred revaš susret četvrtfinala kupa BiH u kojem ćemo pokušati nadoknaditi prednost Zrinjskog", rekao je Purić za SportSport.ba i dodao:

"Svjesni smo da će Rođeni učiniti sve da dođu do pobjede, no njihovo moranje je možda i naša najveća šansa. Sve u svemu očekujem zanimljiv susret, ali vjerujem da smo u ovom momentu kvalitetniji, te da ćemo trijumfovati."

Ugovor Čelika i Purića ističe na kraju ove godine, a sjajni fudbaler zeničkog premijerligaša povezuje se sa mnogim klubovima, od kojih je jedan i aktuelni prvak sarajevski Željezničar.

"Istina je da mi ističe ugovor sa Čelikom i da trenutno ne znam gdje ću nastaviti karijeru. Kontaktirali su me neki klubovi, među kojima je i Željezničar, no vjerujte mi da ni sa kim nisam ništa dogovorio. Moja najveća želja, kao uostalom i svakog igrača iz BiH, je odlazak u inostranstvo. Međutim, trenutno nemam niti jednu takvu ponudu, a pravo da vam kažem, ni ne zamaram se sa tim. Dakle, želja mi je inostranstvo, a ako ne bude takve ponude, prvo ću razgovarati sa Čelikom, a onda sa ostalim klubovima."

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije