Purić: Na Koševo dolazimo po bodove

Čelik sutra gost Sarajevu

Purić: Na Koševo dolazimo po bodove

Adnan Beganović

Sutra će u noćnom terminu na stadionu Asim Ferhatović - Hase zaostali susret 1. kola Premijer lige odigrati domaće Sarajevo i zenički Čelik. Iz oba tabora najavljuju otvorenu igru tako da nas po svemu sudeći očekuje lijepa fudbalska predstava.

Nakon dužeg vremena u Zenici ponovo pušu fudbalski vjetrovi. Pod kormilom novog šefa stručnog štaba Abdulaha Ibrakovića, Čelik je iz dva susreta osvojio četiri boda, a jedan od najboljih igrača crveno - crnih, Dario Purić, nada se da će on i njegovi saigrači i nakon sutrašnjeg duela biti neporaženi.

"Nemamo šta skrivati. U Sarajevo dolazimo da se nadigravamo. Nemamo šta izgubiti, a s pozitivnim rezultatom dobili bismo mnogo. Dobro smo ušli u sezonu, puni smo samopouzdanja i vjere u svoj kvalitet, te sam zbog toga veliki optimista pred duel sa Sarajevom", rekao je za SportSport.ba Dario Purić i dodao:

"Respektujemo ekipu Sarajeva i svjesni smo da nas očekuje zahtjevan susret. U svakom duelu idemo na pobjedu, pa će tako biti i sutra. Prije svega očekujem jednu sjajnu fudbalsku predstavu, te dobro popunjene tribine stadiona Koševo.

Nakon mnogo vremena u Zenici ponovo vlada fudbalska atmosfera, a Purić ističe da bi pozitivan rezultat u Sarajevu značio i ispunjene tribine Bilinog polja u duelu sa Borcem.

"Atmosfera u klubu i gradu je fenomenalna. Tako vam je to u Zenici. Samo malo je potrebno da se svi dignu na noge. Navijači su se vratili na tribine i to nam mnogo znači. Njihova podrška nam je od ogromne važnosti, pa zato ovim putem pozivam sve one koji vole Čelik da u što većem broju dođu u Sarajevo, a mi ćemo dati sve od sebe kako ih ne bismo razočarali. Pozitivan rezultat u sutrašnjem duelu sasvim sigurno bi značio i krcato Bilino polje u duelu sa Borcem, pa zbog toga imamo i jedan dodatni motiv", zaključio je Purić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.