Purić: Sve će se znati do kraja sedmice

Sve je izvjesnije da Zeničani ostaju bez najboljeg igrača

Purić: Sve će se znati do kraja sedmice

Već danima mediji sele Darija Purića sa Bilinog Polja. Spominjale su se razne destinacije, no 24-godišnji veznjak ističe kako još uvijek nije donio odluku gdje će nastaviti karijeru, ali to bi se trebalo desiti do kraja sedmice.

Više puta Purić je ponovio kako mu je cilj otići u inostranstvo, a kako stvari stoje izgledno je da će se to i dogoditi. Posljednjih dana pojavila se informacija kako bi najbolji igrač zeničkog kluba mogao preseliti na Koševo, a on ni tu opciju nije isključio.

"Ne, sada ne mogu reći da li je moguć odlazak u Sarajevo. Već sam više puta ponovio, imam obavezu da prvo razgovaram sa Čelikom. 90% odlazim vani, a u slučaju da ostanem u Premijer ligi, onda ću pogledati šta je najbolje, ko će mi ponuditi najbolje uslove", rekao je Purić u razgovoru za SportSport.ba.

Prije nekoliko dana, naš portal je došao do informacije da bivši igrač Modriče, OFK Beograda i Slovan Libereca, ima ponudu iz Rusije da dođe na probu. Ta informacija se ispostavila tačna, ali Purić je već odbio Ruse.

"Na probu u Rusiju sam trebao ići prije dva dana, ali sam to odbio, jer mi se nije baš svidjelo. Za sada ima dosta konketnih ponuda, ali čekam nešto bolje. Ne bih volio da odem u neku slabiju ligu sa 24-godine", ističe veznjak Čelika, dodavši:

"Ukoliko odlučim da odem u neku neatraktivnu ligu, onda ću gledati da obezbijedim finansijski dobar ugovor. Uglavnom, do kraja sedmice bi se sve trebalo znati".

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.