Purić u Rusiju, dvojac iz Malija na probi

Purić u Rusiju, dvojac iz Malija na probi

A. Beganović

Fudbaleri zeničkog Čelika pripremaju se za nastavak prvenstva, no još uvijek se ne zna sa kojim igračkim kadrom će raspolagati šef struke zeničkog premijerligaša Abdulah Ibraković.

Iako su se najavljivani brojni odlasci iz Čelika (Adilović, Zahirović, Purić, Džafić) od toga još uvijek nema ništa. Istina, ponude za nabrojane igrače postoje, no da li će transferi biti realizovani još uvijek sa sigurnošću niko ne može tvrditi.

Najbliže odlasku je Dario Purić, koji će prema informacijama do kojih je došao SportSport.ba tokom ove sedmice otputovati u Rusiju gdje bi trebao potpisati ugovor sa jednim od tamošnjih ligaša.

S druge strane i angažovanje pojačanja zavisi od odlazaka pomenutih igrača. Jedan od onih koji će pojačati zeničku momčad je nekadašnji igrač Olimpica, Adis Ćulov, a na probnom radu nalaze se i dvojica internacionalaca iz Malija.

Riječ je o Hamidu Saurneriju i Muadu Ifgusi, fudbalerima koji u Zenicu dolaze iz četvrte francuske lige. Dvojac iz Malija već se priključio pripremama Zeničana, a nakon prijateljskog susreta u srijedu znat će se da li će pojačati Čelik.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.