Pušić: Borac će dobiti licencu

Član UO FK Borac za marketing i finansije

Pušić: Borac će dobiti licencu

D. Vejo

Danas je u Trofejnoj sali Gradskog stadiona u Banjaluci održana press konferencija FK Borac, na kojoj se pričalo o daljim planovima i ciljevima novog-starog premijerligaša.

Iz UO kluba ističu da su zadovoljni urađenim poslom do sada, te dodaju kako svi simpatizeri ovog tima ne moraju brinuti o licenci, koja prema njihovom mišljenju nije upitna.

"Banja Luka ima dosta kvalitetnih igrača. Bitno je da se dobro posložimo i da imamo jasnu viziju toga šta želimo. Naš cilj je Liga za prvaka prvenstva Bosne i Hercegovine. Naše je da se borimo na terenu, a protiv nefudbalskih stvari ne možemo ništa. Imamo dosta sportskih prijatelja. Kvalitetne savjete smo dobili od Rijeke, gdje smo prije nekoliko nedjelja bili gosti. Istina je, nemamo novca za razbacivanje kao neki pijani milioneri, ali trudimo se i to je važno. Sada je najvažnija licenca i dobijanje iste. Pojedinim igračima dugujemo novac. Sa nekima smo razgovarali normalno, dok sa pojedincima ne. Igrači koji su se kleli da vole Borac, ovom klubu su okrenuli leđa. Čak i ucjenjuju klub. Dio duga će se sada riješiti zbog licence, jer to je urgentno. Borac će dobiti licencu", izjavio je član UO FK Borac za marketing i finansije, Vedran Pušić.

Danas je zvanično predstavljen vezista Goran Galešić, a kroz narednih nekoliko dana to bi trebao da učini i štoper Nemanja Janičić.

"Mi smo prije svega zadovoljni zbog dosadašnjih postignutih dogovora. Pregovaramo sa dosta igrača, od kojih je nekolicina prve korake napravila upravo u Borcu. Potrebne su nam domaće snage. Naravno, broj odlazaka diktiraće i broj dolazaka u klub. Sa nekoliko igrača smo još uvijek u razgovorima pa ćemo vidjeti šta će biti. Mi bismo nasjrećniji bili kada bi doveli braću Vranješ i Nemanju Bilbiju, ali to nažalost nije moguće", dodaje sportski direktor kluba, Oliver Jandrić.

Velikan iz Platonove će organizovati i donatorsko veče, a koje će održati narednog petka sa početkom od 19.30 sati na Gradskom stadionu.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti