Putujte sa Centrotransom u Portugal!
Stadion Da Luz, gdje će se igrati meč Portugal - BiH

Svi na baraž!

Putujte sa Centrotransom u Portugal!

SportSport.ba

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine 14. novembra gostuje u Portugalu, gdje će sa domaćom selekcijom igrati prvu utakmicu baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo naredne godine u Južnoj Africi.

I ovoga puta Centrotrans je obezbijedio aranžman za utakmicu decenije za naše Zmajeve: Bodrimo zajedno reprezentaciju BiH u Portugalu, na stadionu Benfice Estadio da Luz!

Provjereni recept uspjeha, odlazak na utakmicu fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine u aranžmanu Centrotransa, i ovog puta Vam stoji na usluzi. Centrotrans je organizovao odlazak na prvu utakmicu baraža kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo, a to je prilika koju nijedan zaljubljenik u "najvažniju sporednu stvar na svijetu" ne bi smio propustiti.

Centrotrans je već organizovao odlazak na utakmicu pretposljednjeg kola kvalifikacija, kada su Zmajevi trijumfovali u Estoniji, a utisci sa tog puta pravi su putokaz svima koji žele prisustvovati historijskoj utakmici naše reprezentacije. Provjereno, sigurno i bez briga, tako bi se u kratkim crtama mogao opisati Centrotransov aranžman.

Polazak za Portugal predviđen je u petak 13. novembra. Okupljanje putnika je na Sarajevskom aerodromu. Polijetanje aviona u jutarnjim satima. Let na relaciji Sarajevo-Zagreb-Lisabon. Dolazak u portugalsku prijestonicu u podnevnim satima. Slijedi transfer i smještaj u hotel. U popodnevnim satima polazak na fakultativno panoramsko razgledanje grada uz kratka zaustavljanja: vožnja pored tipičnog kvarta Alfama, Bairro Alto, trga Rossio, nastavak do Belema gdje se nalazi Padrao dos Descombrimentos, spomenik posvećen svim slavnim portugalskim moreplovcima i njihovim otkrićima, kratko zaustavljanje kod Torre de Belem uz rijeku Tagus, na listi svjetske baštine UNESCO, odakle je Vasco da Gama isplovio na putovanje do Indije.

SUBOTA (14.11.2009.) Utakmica Portugal - BiH

Fakultativni odlazak prema Sintri, malom šarmantnom gradiću u šumi planine Sintre, koja je postala besmrtna pjesmom „Slavni Eden“ svjetski poznatog Lorda Byrona. Nalazi se oko 30 km sjeverozapadno od Lisabona. Posjeta Kraljevskoj palači Sintra, prekrasnoj rezidenciji portugalskih
kraljeva, sa krilima i dvoranama iz 13./14. vijeka. Slobodno vrijeme za kupovinu suvenira i rukotvorina. Odlazak do Cabo da Roce, najzapadnije tačke kontinentalne Evrope te zaustavljanje na stijenama iznad Atlantika. Nastavak uz obalu uz poznatu Guincho plažu i Boca do Inferno (Usta pakla)
- prelijepu stijenu koju je izdubilo more. Odlazak do starog ribarskog sela Cascaisa, koje je 1940.-ih bilo izabrano kao rezidencija za evropsko kraljevsko plemstvo u izgnanstvu te slobodno u lijepom zaljevu s brojnim ribarskim brodićima. Povratak u Lisabon obalnom cestom kroz mjesto
Estoril. Zajednički odlazak na utakmicu Portugal - Bosna i Hercegovina.

NEDJELJA (15.11.2009.)

Slobodno vrijeme do polaska na aerodrom. Polijetanje aviona za Sarajevo u poslijepodnevnim satima. Dolazak u Sarajevo u večernjim satima.

Cijena: 1.295,00 KM
U cijenu je uključeno:
- Avio prijevoz Sarajevo-Zagreb-Lisabon-Sarajevo,
- Smještaj u hotelima 4 zvijezdice u Lisabonu u ½ sobi na bazi 2 noćenja sa doručkom,
- Transfer aerodrom-hotel-aerodrom,
- Putničko-zdravstveno osiguranje i ulaznica na utakmicu
- Usluge pratioca grupe

U cijenu nije uključeno:
- Schengen viza i aerodromske takse
- Fakultativni obilasci i drugi individualni troškovi

Potrebna dokumentacija za portugalsku schengen vizu:
- Uredno popunjen obrazac za vizu
- Pasoš + kopija pasoša (pasoš mora važiti 3 mjeseca nakon isteka vize)
- Dvije fotografije formata za pasoš,
- Potvrda o zaposlenju,
- Kopija radne knjižice, M2 obrasca i lične karte

Naravno, oko viza ne trebate brinuti, jer će Centrotrans za vas završiti sve administrativne poslove.

Više informacija potražite na: www.centrotours.ba ili putem telefona: 033 205 481 i 032 402 624.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.