Puyol: Moramo biti oprezni u zadnjem kolu

Barcelona pred titulom

Puyol: Moramo biti oprezni u zadnjem kolu

Edmir Škorić

Barcelonin kapiten Carles Puyol je odlučan da igrači katalonske momčadi neće olako shvatiti susret sa Valladolidom u posljednjem kolu španjolske Primere.

Barceloni je dovoljna samo pobjeda protiv Valladolida da odbrani titulu najboljeg kluba u Španjolskoj. I dok se Barca bori za naslov, Medunjaninov Valladolid na rubu je ispadanja i poraz će ih odvesti u niži rang. Upravo zbog toga je Carles Puyol oprezan i ne uzima ništa zdravo za gotovo.

"Teška je to utakmica protiv suparnika koji se bori za opstanak. Ne postoje lake utakmice i bit će stvarno teško jer je ulog previsok kod Valladolida. U utakmicu ćemo ući sa dosta poštovanja prema gostima i važno je da sve držimo pod kontrolom", ističe Puyol.

Eventualnim neriješenim ishodom ili pobjedom gostiju, Valladolid bi napravio ogromnu stvar, a sigurno da bi im vječito bili zahvalni i navijači madridskog Reala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.