Puyol se oprostio od reprezentacije

Odlični štoper rekao zbogom

Puyol se oprostio od reprezentacije

Nakon deset godina u kojima je skupio 90 nastupa za reprezentaciju Španije, Carles Puyol je odlučio kako je došlo vrijeme za oproštaj od reprezentativnog dresa.

Strijelac pobjedonosnog pogotka u polufinalu SP-a protiv Njemačke je nakon osvajanja SP-a najavio mogućnost povlačenja iz reprezentacije. Po povratku u domovinu Puyol je obavio sastanak sa selektorom Vicenteom Del Bosqueom i sportskim direktorom saveza Fernandom Hierrom.

Samo nekoliko sati nakon tog sastanka Puyol je javno pozvao selektora Del Bosquea da ga ne uvrštava na spisak za prijateljsku utakmicu protiv Meksika 11. avgusta rekavši kako je došao kraj njegovoj reprezentativnoj karijeri, te da se okreće isključivo igranju za Barcelonu.

Del Bosque je svog komandanta odbrane pokušao nagovoriti da ostane u reprezentaciji bar još neko vrijeme, ali se 32-godišnji štoper Barcelone  zahvalio na ponudi i rekao zbogom igranju za reprezentaciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.