Puyol: Spreman sam za El Clasico

Puyol: Spreman sam za El Clasico

Edmir Škorić

Nakon sedam mjeseci izbivanja s terena zbog povrede, vratio se kapiten Barcelone Carles Puyol, koji je spreman za El Clasico.

Puyol je zaigrao protiv Osasune prvi put nakon sedam mjeseci. Njegov povratak veliki je plus za momčad Gerarda Martina, posebno jer će, prema najavama, susret s Realom u Madridu propustiti Gerard Pique.

"Sretan sam što sam ponovo sa suigračima i što sam se oporavio. Ovakve utakmice svi žele da igraju. Moram se dobro priremiti, no na menadžeru je da odluči ko će igrati. Protiv Osasune sam imao malo brigu kako će koljeno reagovati, ali sve je proteklo dobro", kazao je Puyol, uz dodatak:

"Sezona je duga i El Clasico neće odlučiti konačni poredak, ali je ovo dobra prilika da se dobije na samopouzdanju. Ovo je, na kraju krajeva, još samo jedna utakmica koja može donijeti tri boda. Real je sjajna ekipa sa sjajnim igračima".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.