Qarabagu veliki derbi, Šehić na visini zadatka

Šehić u formi, Qarabag sve bliže vrhu

Qarabagu veliki derbi, Šehić na visini zadatka

A. Beganović

Veliki derbi azerbejdžanskog prvenstva danas su odigrali Neftči i Qarabag, a gostujuća ekipa na čijem golu briljira nekadašnji golman Željezničara, Ibrahim Šehić, slavila je sa 3:1.

Nakon što su u prvenstvo ušli nešto lošije zbog nastupa u kvalifikacijama Lige prvaka Šehić i društvo u zadnje vrijeme igraju sjajno, te su sa tri uzastopna trijumfa stigli na 3. mjesto tabele uz susret manje.

Danas su u velikom derbiju fudbaleri Qarabaga nadigrali Neftči, čiju mrežu je u 36. minuti iz jedanaesterca načeo Richard.

Prednost Qarabaga udvostručio je Muarem u 76. minuti, da bi Nadirov u 73. pogodio za 3:0, a Šehić, koji je i danas prema izvještajima azerbejdžanskih medija bio na visini zadatka, kapitulirao je tri minuta prije kraja. Počasni pogodak za Neftči postigao je N'For.

Baku je s 2:1 savladao Araz, dok je dodeći Inter remizirao na gostovanju kod AZAL-a.

Inter se nalazi na čelu tabele sa 14 bodova, Sumqayit je drugoplasirani s dva boda manje i susretom manje, dok je Šehićev Qarabag trećeplasirani sa 11 bodova i također susretom manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.