QPR i Leeds najbliži dovođenju Woodgatea

Tottenham pušta svog stopera na posudbu

QPR i Leeds najbliži dovođenju Woodgatea

E. Škorić

Tottenhamov menadžer Harry Redknapp dao je zeleno svjetlo iskusnom stoperu Jonathanu Woodgate za odlazak na posudbu u jedan od klubova iz Championshipa.

Woodgate se nekoliko posljednjih sezona bori sa povredama, te je sve dalje od početne postave Spursa koji ove sezone igraju značajnu ulogu u Engleskoj.

Upravo zbog toga Redknapp je dozvolio Woodgateu odlazak sa White Hart Lanea, a u obzir dolaze samo klubovi iz Championshipa.

Nekoliko klubova spremno je angažovati Woodgatea, a najviše interesovanja pokazao je QPR, trenutno prvoplasirana momčad Championshipa, koji bi mogao na kraju ove sezone izboriti i plasman u  Premiership.

Osim QPR-a, Woodgatea želi i "njegov" Leeds, u kojem započeo profesionalnu karijeru, prije nego je otišao u Newcastle 2003. godine. Godinu dana kasnije potpisao je za madridski Real, a u Englesku se vratio u sezoni 2006/07, pojačavši Middlesbrough. Nakon toga, potpisao je za Tottenham čiji je i danas član.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.