QPR uzeo Burtona

Kontroverzni igrač napustio Newcastle

QPR uzeo Burtona

Joey Burton, nestašni dječko engleskog fudbala, postao je novi član londonskog QPR koji se ove sezone vratio u Premijer ligu.

O ovom transferu se dosta pričalo posljednjih dana, a Burton je javno kritizirao politiku čelnika Svraka zbog prodaje Kevina Nolana u West Ham i Jose Enriquea u Liverpool i to je vjerovatno i ubrzalo njegov odlazak koji je objavio i na Twitteru gdje ima 460.000 fanova.

U QPR će nositi dres sa brojem 17, a Neil Warnock, menadžer Policajaca, presretan je ovakvim ishodom. Burton je karijeru počeo u Manchester Cityu za koji je igrao do juna 2007. kad je došao u Newcastle za koji je u svim takmičenjima odigrao 84 utakmice i postigao 8 golova. Narednog petka puni 29. godina, a za A selekciju Engleske igrao je samo jednom i to 2007.

U maju 2008. bio je osuđen na šest mjeseci uslovno zbog tuče ispred McDonald restorana, a još godinu dana prije toga dok je igrao za City odležao je 77 dana u zatvoru zbog udaranja na treningu kolege Ousmana Daboa. QPR je u prva dva kola uzeo tri boda, a danas igra sa Wiganom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije