Queiroz novi selektor Irana

Queiroz novi selektor Irana

Bivši selektor nogometne  reprezentacije Portugala Carlos Queiroz biće novi selektor  Irana, nakon što je sa Nogometnim savezom te azijske države dogovorio trogodišnju saradnju.

Trener, koji je osim Portugala sjedio i na klupi Južne Afrike (2000-2002.), u ponedjeljak je doputovao u Teheran na finalizaciju sporazuma sa predstavnicima iranske "kuće nogometa", sa kojima je, prema navodima nekoliko tamošnjih medija, dogovorio platu od dva miliona dolara po godini.

Iran posljednjih godina nije zabilježio značajniji rezultat, a izgubio je i primat u Aziji, gdje dominiraju Japan, Južna Koreja i Australija.

Iranci nisu učestvovali na SP u Južnoj Africi, a neuspjeh su doživjeli i početkom godine na Kupu Azije, gdje ih je u četvrtfinalu eliminisala Južna Koreja. Irani od  Queiroza očekuju da preporodi selekciju i odvede je na SP u Brazilu 2014. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti