Queiroz: Ronaldo je bolji od Rooneya

Portugalac tvrdi

Queiroz: Ronaldo je bolji od Rooneya

Edmir Škorić

Portugalski selektor Carlos Queiroz tvrdi da je Cristiano Ronaldo trenutno najbolji igrač na svijetu.

Cristiano Ronalda u posljednje vrijeme sve više porede sa Wayne Rooneyom, no portugalski stručnjak vjeruje da je trenutno bolji napadač madridskog Reala.

Queiroz je bio pomoćnih Sir Alex Fergusonu od 2005. do 2008. godine i tada je zajedno trenirano oba igrača, te ih odlično poznaje.

"Rooney dobro napreduje, radio sam s njim godinama u Unitedu i on je fantastičan igrač i veliki stručnjak koji će vremenom biti sve bolji. Ali, Cristiano Ronaldo je najbolji igrač na svijetu", kazao je Queiroz, koji očekuje dobro izdanje svog sunarodnjaka na nadolazećem Svjetskom prvenstvu.

"Nadam se da će na Svjetskom prvenstvu postići dosta golova i dokazati da je najbolji igrač na svijetu. No, i ako ne postigne puno golova, on može pomoći Portugalu da napravi dobar uspjeh u Južnoj Africi."

Rooney je ove sezone ukupno postigao 27 golova, dok je Ronaldo u 19 utakmica Primere i Lige prvaka postigao 18 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.