Queiroz: Ronaldo je važan Portugalu

Queiroz: Ronaldo je važan Portugalu

Edmir Škorić

Bivši portugalski selektor Carlos Queiroz smatra da je Cristiano Ronalda, ponajbolji nogometaš svijeta i član Real Madrida, od velike važnosti za Portugal.

"Kada igrač dosegne razinu Ronalda ili Figa, ima sposobnost da promijeni način igre. Uz takav vrhunski talent i sposobnost poput njihove, igrač može odlučiti pobjednika u sekundi. Oni su, nedvojbeno, važni i presudni igrači za svoju momčad", kaže Queiroz u intervjuu za FIFA-inu zvaničnu internet stranicu, ali još dodavši:

"Nažalost, neki igrači ne igraju na vrhuncu forme na prvenstvu, nakon duge naporne sezone sa klubovima. Neki čak budu ili kažu da su povrijeđeni. Tako je bilo sa Cristianom Ronaldom na SP 2010, kad je svojoj reprezentaciji pomogao samo da prođe u drugu fazu takmičenja".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.