"Atletico Madrid nije ništa lošiji klub od prvaka Evrope"

Fudbaler Jorgandžija vjeruje u svoju momčad

"Atletico Madrid nije ništa lošiji klub od prvaka Evrope"

Malo je onih koji su mogli pretpostaviti da će Atletico Madrid nakon polovine sezone u španskoj Primeri biti na diobi prve pozicije. 

Ekipa Diega Simeonea uspjela je napraviti upravo to. Klub iz prijestolnice Španije osvajao je trofeje u svakoj od svoje četiri posljednje sezone. Osvojen je Kup kralja, dvije Evropske lige i jedan UEFA Superkup. Diego Simeone sada želi sa Jorgandžijama osvojiti novi trofej, a nada se da će to sada biti titula prvaka Španije. Arda Turan, turski internacionalac vjeruje kako njegova ekipa ne zaostaje za najboljim ekipama u Evropi. 

"Jasno je da se moramo boriti. Borit ćemo se za sva tri trofeja za koja smo u igri. Kup kralja, Primeru i Ligu prvaka. Atletico Madrid je dobar koliko i Bayern, Real Madrid i Barcelona. Biti dio ovog kluba velika je stvar i ja sam na to ponosan," rekao je Turan i dodao: 

"Sada slijedi borba sa Valencijom za naredni krug takmičenja u Kupu. Moramo pobijediti i njih i Sevillu. Mislimo samo na ono što je ispred nas. Za nas je svaki meč najvažniji, bez obzira na takmičenje. Nismo arogantni, mislim da smo skromni," završio je Turan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.