"Atmosfera je sjajna, a borba za pozicije u timu žestoka"

Miše sprema Vitežane:

"Atmosfera je sjajna, a borba za pozicije u timu žestoka"

Nogometaši Viteza već deset dana su, nakon zimske pauze, u trenažnom procesu u sklopu priprema za nastavak takmičenja u Premijer ligi BiH.

Trener Vitežana Ante Miše zadovoljan je dosadašnjim radom nogometaša i vremenskim prilikama.

"Vrijeme nas idealno služi, nema snijega, nije hladno, tako da smo napravili sve što smo planirali, možda čak i više od toga. Napravili smo i testiranja, da vidimo u kakvom su stanju igrači došli na pripreme i možemo biti zadovoljni, svi su radili i spremali se za početak priprema i nastavak sezone. Zdravstveni bilten je solidan, malih problema imaju Branković, Isaković, Jurčević i Dedić, ali riječ je o povredama koje se događaju u pripremnom periodu, ništa nije ozbiljnije. Dedić, Jurčević i Isaković bi od ponedjeljka trebali biti u punom trenažnom procesu, a Branković već u Međugorju. Igrači se maksimalno zalažu, atmosfera je odlična, a na treninzima je red, rad i disciplina. Kako sam i najavljivao, borba za svaku poziciju je velika, tako da i s te strane moram izraziti svoje zadovoljstvo", kaže Miše.

Nogometaši Viteza sutra na stadionu Kamberovića polje u Zenici igraju prvu pripremnu utakmicu protiv Rudara iz Kaknja. 

Potražite više informacija na temu WWin liga BiH:

"Ovo je naša prva pripremna utakmica, nalazimo se u najtežem dijelu priprema i utakmica s Rudarom će nam poslužiti da vidimo gdje se nalazimo u ovom trenutku. Rezultat nam nije previše bitan, svi igrači će dobiti priliku. Ekipa protiv koje igramo ima ambicije plasirati se u Premijer ligu i dobro su se pojačali u prelaznom roku tako da na očekuje jedan dobar test", zaključio je Miše.

Nogometaši Viteza će nakon utakmice protiv Rudara u Zenici, odigrati još tri pripremne utakmice u Međugorju, s ekipama Brotnja, Čapljine i Sloge.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.