"Barca će pomoći Neymaru da postanje najbolji"

Legendarni Rivaldo smatra

"Barca će pomoći Neymaru da postanje najbolji"

Midhat Šljivak

Legendarni fudbaler Barcelone, Rivaldo, vjeruje kako će nova zvijezda svjetskog fudbala Neymar postati najbolji igrač svijeta tokom svog boravka na Nou Campu.

Barca je Santosu za Neymara platila 57 miliona eura, a Rivaldo vjeruje kako je njegovo dovođenje pravi potez i da će Neymar uz pomoć kluba izrasti u najboljeg fudbalera svijeta.

"Barcelona je osigurala potpis jednog od najboljih.  Ne govorim to jer je već sada pored Messija najbolji, već zato što će on dominirati u narednim godinama. Pogledajete njegove igre. Tako je mlad, a već pravi veliku razliku. Zamislite tek šta će raditi u narednim godinama", rekao je Rivaldo, te je dodao:

"Neymar će navijače Barcelone ostaviti bez daha. Lako će se prilagoditi stilu igre tima i biće jako sretan u klubu. On je jako zreo za svoje godine i vjerujte da mi je bila čast kada je rekao da sam mu ja uzor. On je veoma izuzetan fudbaler", dodao je Rivaldo.

Rivaldo je dres Barcelone nosio u periodu između 1997. i 2002. godine, a za klub je u 157 nastupa postigao 86 golova, te je dobio nagradu za najboljeg fudbalera svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.