Ševko Okić za SS.ba:

"Biće malo čudno igrati protiv mojih dojučerašnjih saigrača"

Fudbalere Sarajeva u okviru 3. kola BH Telecom Premijer lige očekuje duel sa starim rivalom Veležom.

Izabranici Dženana Uščuplića nakon dva kola imaju maksimalni učinak i šest osvojenih bodova, a stopostotni učinak žele zadržati i nakon duela sa Rođenim na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović - Hase".

U napadu Sarajeva će se naći fudbaler bez koji je u proteklih nekoliko sezona bilo gotovo nemoguće zamisliti ekipu Veleža. Ipak, Ševko Okić će po prvi put zaigrati protiv svog bivšeg kluba.

"Očekujem jednu dobru utakmicu i da stadion bude popunjen. Mislim da bi trebalo doći dosta ljudi, da nas podrže zbog onoga što smo napravili do sada. Velež je sigurno jedna kvalitetna ekipa, imaju dosta dobrih pojedinaca i sigurno je da neće biti nimalo laka utakmica", rekao je Ševko Okić, te dodao:

"S druge strane naravno da će biti malo čudo igrati protiv mojih dojučerašnjih saigrača od kojih sam sa nekim četiri godine dijelio svlačionicu".

Bordo tim je u prošlom kolu pružio odličnu partiju nadigravši Borac u svim elementima fudbalske igre, kako to odavno nije učinila nijedna ekipa, makar ne na Gradskom stadionu u Banja Luci.

"Dominirali smo cijelu utakmicu. Svih devedeset minuta smo stvarali šanse i na kraju mislim da je rezultata mogao biti i veći, ali odigrali smo jednu dobru partiju i zasluženo slavili", kazao je krilni napadač FK Sarajevo.

Nakon utakmice sa mostarskim klubom Sarajevo će u okviru prve utakmice play-off runde Europa lige na Koševu ugostiti Borussiju M'gladbach, ali bordo tim ide od utakmice do utakmice, a to je priznao i sam Okić.

"Sigurno je da idemo utakmicu po utakmicu. Velež nam je u mislima. Prvo treba odraditi taj posao, a onda naravno da se sa nestrpljenjem iščekuje Borussija M'gladbach i sigurno da svaki dan razmišljamo o toj utakmici. Ali ipak idemo stepenicu po stepenicu", objasnio je fudbaler koševskog premijerligaša.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dvomeč sa peterostrukim prvakom Njemačke biti će prava nagrada za sve ono što su do sada napravili izabranici Dženana Uščuplića.

"To je samo nagrada svima nama igračima za sve što smo do sada uradili. Mislim da samo možemo dobiti iz tog dvomeča", zaključio je na kraju razgovora za SportSport.ba Ševko Okić fudbaler Sarajeva.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.