"Bio sam prisiljen glasati za Ronalda"

Katarski selektor tvrdi

"Bio sam prisiljen glasati za Ronalda"

Midhat Šljivak

Dodjela Zlatne lopte za najboljeg fudbalera svijeta donijela je dosta reakcija, a već su počele i prve optužbe da je FIFA imala mnogo malverzacija prilikom glasanja.

Nakon što je Hristo Stoichkov optužio predsjednika FIFA-e Seppa Blattera da je namjestio pobjedu Cristianu Ronaldu, te da već godinama namješta izbor, ovaj put se oglasio i selektor reprezentacije Katara Al Zarra Fahad.

Fahad je istakao kako je bio prisiljen glasati za Ronalda, jer mu je to rekao predsjednik Fudbalskog saveza ove zemlje, kako bi Blatteru zahvalio za dodjelu Svjetskog prvenstva ovoj zemlji.

"Moj predsjednik mi je rekao da glasam za Ronalda, kako bi pomogao Blatteru da spere ljagu sa svog imena, te kao zahvalnost za dodjelu Svjetskog prvenstva", rekao je Fahad.

Katar će biti domaćin Mundijala 2022. godine...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije