"Bosanci su visoki i tehnički izuzetno potkovani"

Carlos Bilardo, selektor svjetskih prvaka iz 1986. godine

"Bosanci su visoki i tehnički izuzetno potkovani"

Bila je to najveća prevara u historiji svjetskih prvenstava reći će Englezi. Argentinci sa druge strane i dalje slave Božju ruku. 

Carlos Bilardo sjedio je na klupi Argentine 1986. godine kada su Argentinci posljednji put podigli trofej namijenjen osvajaču Mundijala. Odveo je Bilardo Argentince do finala i četiri godine kasnije, ali je u finalu bila bolja Njemačka. 

Bilardo je danas direktor nacionalnih selekcija, a "stari vuk" svjestan je da u današnjem fudbalu nijedna reprezentacije ne smije biti podcijenjena. 

"U današnjem fudbalu nema malih reprezentacija i nikada se ne smijete opustiti. Zadovoljan sam žrijebom i sretan sam, mada bi volio da ne moramo toliko putovati, jer je naporno i takva putovanja vas ubiju," rekao je Bilardo i dodao: 

"Bosanci su jako visoki i izuzetni su tehničari, ali mi imamo bolje. Iran jeste zemlja sa problemima, ali Queiroz iza sebe ima odličnu karijeru i zna svoj posao. Nigerija je reprezentacija koja ako ima dobar dan može pobijediti svakoga," zaključio je Bilardo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.