Josip Kvesić:

"Cilj je barem jedan trofej, ako budu dva još bolje"

Skoro godinu dana nakon teške povrede križnih ligamenata koljena, lijevi bek Željezničara Josip Kvesić, ponovo će na pripreme sa ekipom aktuelnog šampiona BiH.

Nekadašnji mladi reprezentativac BiH tešku povredu koljena zbog kojeg ga gotovo godinu dana nije bilo na zelenim terenima doživio je na prošlim zimskim pripremama u Rovinju.

"Nije sve to još uvijek kako treba da bude, na 100%. Ipak, treniram pomalo sa ekipom, priključujem se nekim treninzima koje mogu odraditi. Ja se nadam da ću za nekih mjesec do mjesec i pol dana moći normalno trenirati", osvrnuo se Josip Kvesić na svoju trenutnu fizičku pripremljenost nakon teške povrede.

Sjajni lijevi bočni koji je prije teške povrede važi sasvim sigurno za najboljeg beka BH Telecom Premijer lige nada se da će propustiti samo početak drugog dijela sezone.

"Možda neću biti spreman odmah na samom početku nastavka sezone, ali za neko četvrto ili peto kolo nadam se da bih trebao biti", istakao je Kvesić.

Željo još uvijek bez pravih pojačanja, ali povratak trojice standardnih Benjamina Čolića, Nermina Zolotića i upravo Josipa Kvesića mogao bi biti veliki dobitak za Plave.

"Nas trojica smo tu već jedno duže vrijeme. Znamo sve i bićemo vjerovatno 'neko' pojačanje. Tu je glavni dio ekipe koja ja iznijela ovaj prvi dio prvenstva i ja mislim da nama ne trebaju neka posebna pojačanja", rekao je fudbaler rođen u Širokom Brijegu.

Dugo odsustvo sa travnjaka, te utakmice i lopta nedostajale su Kvesiću.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Zaželio sam lopte. Već godinu dana pauziram, nadam se da će se to ubrzo promijeniti", kazao je Kvesić, te se osvrnuo na ambicije svog kluba u nastavku sezone:

"Naravno da možemo odbraniti titulu. Nama je cilj barem jedan trofej ove godine, ako budu dva još bolje". 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.