"Cilj je da od fudbala živimo, a ne da preživljavamo"

Trener Borca za naš portal:

"Cilj je da od fudbala živimo, a ne da preživljavamo"

Edmir Škorić

U Banjoj Luci, samo nekoliko dana pred početak drugog dijela premijerligaške sezone, vlada agonija. Ipak, dobra vijest za sve navijače Borca je da će igrači sutra krenuti s treniranjem. 

Recesija je ostavila dobar trag na našim prostorima. Ipak, posebno loša financijska situacija je na Gradskom stadionu u Banjoj Luci. U kakvoj krizi je Borac, nabolje pokazuje činjenica da igrači od utrka štrajkuju. 

 

"Ja sam već nekoliko puta govorio medijima u tome. Apelovao sam da se nađe snaga i energija i da se zadrži trenutni igrački kadar. Improvizujemo iz dana u dan i igrači su mi rekli da od sutra treniraju. Propustili smo dosta toga u ovih nekoliko dana, jer od utroka nismo radili. Radimo nešto individualno, ali to naravno nije dobro. Apelovao sam da moramo početi raditi u timu, kako bismo otišli na to gostovanje u Gradačac i pobijedili", kaže za SportSport.ba trener Borca Starčević, dodavši:

 

"Imamo skup pojedinaca koji mogu dosta. Nadamo se da ćemo ostati na okupu, a naš cilj je na kraju Evropa. Vjerujem da ćemo izdržati sve ovo i da ćemo krenuti ka boljim vremenima."

 

Ostavke su danas podnijeli direktor Borca Radmilo Šipovac i sportski direktor Darko Ljubojević.

 

"To su moji prvi saradnici. Oni su bili tu kada sam došao za mjesto trenera i puno su mi pomagali. Žao mi je što nismo istrajali do kraja. Neki dan se pojavila i neka priča o smjeni trenera u Borcu. Ako će moj odlazak donijeti bolje Borcu, ja ću odmah otići", govori Starčević, koji nam je završnom rečenicom zapravo puno toga otkrio:

 

"Naše želje usmjerene su da od fudbala živimo. Da živimo, a ne preživljavamo."

 

Starčević nam je još rekao da svi očekuju pomoć gradskih vlasti, jer navodno će Borcu Banja Luka pomoći s uplaćivanjem od 250.000 do 300.000 KM.

 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"To je ono što svi priželjkujemo. Ali i sami moramo pronaći rješenje. To se rješava sistemski. Nadam se da će sve na kraju završiti dobro po Borac."

 

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti