"City mora angažovati Kloppa"
Foto: EPA

Dietmar Hamann smatra

"City mora angažovati Kloppa"

M. Šljivak

Nekadašnji veznjak Manchester Cityja, Dietmar Hamann, smatra kako njegov bivši klub jednostavno mora angažovati Jurgena Kloppa na poziciju menadžera.

Trener Borussije je najavio odlazak iz kluba na kraju sezone, a Hamann smatra da je Klopp idealna zamjena za Manuela Pellegrinija na Etihadu.

"Ono što je Klopp uradio u Dortmundu je nevjerovatno. Ako postoji kratka lista potencijalnih menadžera, on mora biti na njoj. Mislim da je bolji stručnjak od Pellegrinija i da mu stil igre u Engleskoj odgovara. Zaslužuje šansu i City bi ga trebao angažovati", rekao je Hamann.

Klopp je s Borussijom osvojio tri trofeja, od čega dvije titule Bundeslige za sedam godina u ovom klubu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.