"Ćorluka je bio jedan od najjačih u Tottenhamu"

Pavljučenko hvali svog saigrača

"Ćorluka je bio jedan od najjačih u Tottenhamu"

Napadač, Roman Pavljučenko izjavio je da je njegov klub, moskovski Lokomotiv, napravio sjajan posao dovođenjem Vedrana Ćorluke.

Pavljučenko je dosta hvalio svog nekadašnjeg saigrača iz Tottenhama, a između ostalog je istakao kako mu je drago što će njih dvojica ponovo igrati u istom timu te da je Ćorluka bio jedan od najjačih defanzivaca Tottenhama.

 

"On je veoma izdržljiv, beskompromisan igrač, kog je praktički nemoguće proći u situaciji 'jedan na jedan'", kazao je Pavljučenko te je dodao na kraju:

 

"On je fizički veoma jak i bez imalo pretjerivanja mogu reći da je bio jedan od najjačih u Tottenhamu".

 

Hrvatski internacionalac koji je proteklu polusezonu proveo na posudbi u Bayeru iz Leverkusena, je potpisao ugovor sa ruskim klubom na tri godine,a procjenjuje se da je za njegovo dovođenje Lokomotiv izdvojio oko 5.5 miliona funti. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti