"Cristianu Ronaldu je suđeno da postane fudbalski Jordan"

Selektor Irana o najboljem portugalskom fudbaleru

"Cristianu Ronaldu je suđeno da postane fudbalski Jordan"

Cristiano Ronaldo će po svemu sudeći osvojiti Zlatnu loptu, FIFA-in trofej namijenjen najboljem fudbaleru na svijetu. 

Bivši selektor Portugala i pomoćnik Alexa Fergusona, Carlos Queiroz istakao je kako je Ronaldu suđeno da bude Michael Jordan fudbala. Selektor protivnika Zmajeva, Irana, radio je sa Ronaldom u Manchester Unitedu, a potom i u reprezentaciji Portugala. 

"Ronaldo je najkompletniji kojeg sam trenirao u svojoj karijeri. U svim segmentima fudbalske igre on je zaista nevjerovatan. Jednog dana u Unitedu, ne sjećam se tačno kada, rekao sam da će biti Michael Jordan fudbala. Mislim da je sada mnogo zreliji, mnogo iskusniji. Ovo je njegovo treće Svjetsko prvenstvo, a nakon četiri od Južne Afrike, mislim da on zaista može napraviti mnogo toga," riječi su Queiroza. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.