Selektor Izraela Eli Gutman:

"Da motivišem izjavama poput Saharove, ne bih bio trener"

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će na stadionu Bilino polje odigrati kvalifikacioni meč za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francusku protiv Izraela. 

U prostorijama stadiona Bilino polje održana je press konferencija na kojoj su se prisutnim predstavnicima medija obratili selektor Izraela Eli Gutman i kapiten Tal Ben Haim. 

"Jako sam sretan što sam u Bosni i Hercegovini sa svojom reprezentacijom. Osjećamo se odlično od trenutka kada smo stigli. Stanovništvo Bosne i Hercegovine i FSBiH su nam omogućili da se osjećamo odlično ovdje. Kada bi meni kao treneru trebale izjave poput one Saharove, ja ne bih bio dobar trener. Moji prijatelji, muslimani, u Izraelu igraju i ja to izuzetno cijenim. Ovo nema nikakve veze s vjerskim uvjerenjima i to se ne smije povezati s fudbalom", rekao je selektor Izraela Eli Gutman, te dodao:

"Znam da je Bosna i Hercegovina mnogo jača u odnosu na onu utakmicu u Izraelu. Rezultat u Izraelu nije pokazao pravu sliku obje reprezentacije. Znamo da Bosna i Hercegovina ima jako dobre igrače i pripremit ćemo se”. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti