"Da se ja pitam, oduzeo bih Tottiju kapitensku traku"

Oštro i bez dlake na jeziku

"Da se ja pitam, oduzeo bih Tottiju kapitensku traku"

Francesco Totti bio je bijesan nakon poraza Rome od Juventusa u derbi susretu talijanske Serije A (3:2). 

Bura se u Italiji ne stišava nakon brojnih sudijskih odluka koje su išle na štetu rimskom klubu, a najglasniji u optužbama na račun Juventusa i sudija bio je čovjek koji bi trebao drugima služiti za primjer.

Nekadašnji fudbaler Juventusa i Lazija, Pavel Nedved, oštro je kritikovao Tottija nakon utakmice.

"Iako je Totti moj prijatelj, bio sam bijesan kad sam čuo šta je rekao pred kamerama nakon završetka utakmice. Da se ja pitam, Tottiju bih oduzeo kapitensku traku jer ne bih tolerisao da se vođa ekipe ovako ponaša van terena", rekao je Nedved i dodao:

"Totti je veliki fudbaler i vođa je sjajne generacije Rome koja je zaista snažna. Ipak, on nikada nije nastupao u tako velikom timu kao što je Juventus i zbog toga ne može znati kako je biti član jednog velikana. Ko god igra protiv Juventusa, igra kao da ne postoji sutra. Svi su protiv nas i prigovaraju nam. Pričanje o 'Juventusovoj ligi' i o tome kako se već zna šampion ne dolikuju jednom vrhunskom sportisti".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.